tiistai 16. syyskuuta 2014

Moottoripyöräseikkailu Boholilla, taifuuni Boracaylla

Vierailtuamme Alaskan ystävämme luona Cebulla ja haettuamme Terhille antibiootteja flunssan selättämiseksi matkasimme lautalla Boholin saarelle muutamaksi päiväksi. Ensimmäisen yön vietimme saaren pääkaupungissa Tagbilaranissa, josta suuntasimme aamulla läheisen Panglao-saaren kehutulle rannalle. Meidän makuun ranta oli kuitenkin hieman liian ruuhkainen ja turistimainen. Kaikkien yksinäisten ja asuttamattomien pikkusaarten jälkeen resortteja pullistelevat rannat eivät oikein tunnu houkuttelevilta. Sää oli kuitenkin täydellinen ja vesi tavalliseen tapaan lämmintä.

Näkymä sisällä..

..ja ulkona!



Jeepneyn etupenkillä 



Rannalla löhöilyn jälkeen matkasimme bussilla Lobocin kylään, jossa yövyimme keskellä viidakkoa bambumajassa. Se oli mahtavaa, olimme kaksin koko bambumajakylässä ja kuuntelimme ympäröivää sademetsää. Seuraava päivä sujuikin seikkaillessa ympäri Boholia vuokraamamme moottoripyörän (ja kuskin) kyydissä. Päivän aikana mittariin kertyi niin paljon kilometrejä, että viimeinen puolituntinen motskarin kyydissä alkoi olla molemmille jo silkkaa kärsimystä takapuolen puutuessa ja jalkojen krampatessa.





Maanjäristyksessä tuhoutunut kirkko Lobocissa



Tarsier





Chocolate hills (kuivalla kaudella näyttävät ruskeita suklaasuukoilta)

Root climbing and rappeling in Danao adventure park


Maanjäristyksessä vuorelta jokeen pudonneita kivenlohkareita 

Zipline





Boholilta suuntasimme jälleen ystävämme luo Cebulle yhdeksi yöksi, mistä jatkoimme seuraavana aamuna neljän muun kaverin kanssa kohti Boracayn saarta. Boracay on täällä rannoistaan tunnettu saari paikallisten ja turistienkin keskuudessa. Saari on suosittu paikka viettää viikonloppua bilettäen ja rantaelämästä nauttien. Boracaylla turistien määrä olikin huomattavasti aikaisempia paikkoja suurempi ja saari oli muutenkin paljon kaupallisempi ja hintataso kalliimpi. Meille kuitenkin sattui hieman huono tuuri, sillä suurimman osan Boracaylla viettämästämme ajasta siellä vallitsi taifuuni. Sadetta ja tuulta siis piisasi. Kotitimme porukalla pitää lipun korkealla, mutta kyllä monta päivää kestävät rankkasateet ja kävelyä hidastavat tuulet hieman vaikuttavat mielialaan ja ainakin mahdollisiin aktiviteetteihin. Hieman paremmalla kelillä pääsimme kuitenkin näkemään Boracayn kauniita rantoja ja mielettömän kaunista turkoosia vettä. Paikan suosiolle turistikohteena on siis kyllä selkeät syyt, niin kauniita ympäröivät rannat olivat.

Team Stranger danger

Taifuunia odotellessa..






Vähän hienompi resortti, joka ei kyllä ollut meidän majapaikka. (meillä katosta vuoti yöllä vettä sänkyyn)


Myrskystä ei valitettavasti löydy paljon kuvia, sillä pelkkä eteenpäin liikkuminen oli lähes mahdotonta. Kameran esiin kaivaminen ei tullut mieleenkään.

PS. Vähän myös herkuteltiin :)












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti